+32 476 08 19 63 dierenarts@nicocoppens.be
Dierenarts Nico Coppens Zonhoven

BIOGRAFIE

&

VISIE

Op zeer jonge leeftijd werd al duidelijk dat ik een zeer grote liefde had voor dieren en in het bijzonder voor paarden. Op zevenjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pony, April. Deze pony werd later opgevolgd door verschillende paarden. Binnen de paardensport heb ik mij voornamelijk toegelegd op het opleiden en berijden van jonge dressuurpaarden om ze naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Vanaf mijn twaalfde stond met absolute zekerheid vast dat ik dierenarts zou worden en welgeteld twaalf jaar later in 2013 ben ik afgestudeerde aan de Universiteit van Gent.

Continu Leerproces

Ik geloof sterk in een continu leerproces en een verdere uitbreiding van zowel theoretische als praktische kennis. Ik liep reeds gedurende verscheidene secundaire schoolvakanties mee met verschillende dierenartsen. Ook tijdens mijn opleiding besteedde ik mijn vrije momenten bij verschillende dierenartsen, om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Mijn stageplaatsen heb ik gekozen met het oog op nieuwe/andere technieken te leren kennen. Mijn kleine huisdieren stage heb ik gelopen bij dierenkliniek Sanimalia in Diepenbeek, dit heeft mij duidelijkere inzichten gegeven van de mogelijkheden binnen de 2de en 3de lijns diergeneeskunde. Deze inzichten helpen mij bij mogelijke doorverwijzingen naar verschillende collega’s met een specialisaties in een bepaald vakgebied. Dit met het oog op de beste zorgen voor uw trouwe viervoeter. . Mijn stage paard heb ik gelopen in ‘The Liphook Equine Hospital’ in Engeland. Hier heb ik naast mijn voorliefde voor orthopedie bij paard ook een sterkere interesse gekregen voor tandheelkunde.

Van zodra ik afgestudeerd was als dierenarts ben ik mij steeds blijven bijscholen, zowel in binnen als buitenland. De nadruk hierbij ligt vooral op de paardengeneeskunde met een verhoogde interesse in orthopedie en tandheelkunde.

DIERGENEESKUNDE

Kleine huisdieren

Op de praktijk gelegen te schopdrieweg 25 bus 1 behandelen we kleine huisdieren (honden, katten ,konijnen). We besteden hierbij veel aandacht aan de persoonlijkheid van uw huisdier. Een angstig dier vraagt immers een andere aanpak dan een eerder zelfzeker of agressief type. Geef dit zeker aan bij het maken van uw afspraak, dan kan hier rekening mee gehouden worden. We kiezen er daarom bewust voor om enkel op afspraak te werken.

Naast het verzorgen van zieke dieren, schenken we ook veel aandacht aan preventieve geneeskunde, zoals vaccinaties en antiparasitaire behandelingen. We houden alle gegevens, behandelingen, vaccinaties en operaties van uw huisdier in detail bij in hun eigen medisch dossier.

Om een correcte diagnose te kunnen stellen voor specifieke aandoeningen, beschikken we over een digitale RX en een echografietoestel. Ook kunnen we microscopische onderzoeken ter plaatse uitvoeren.

U kan ook bij ons terecht voor algemeen heelkundige operaties, zoals o.a. o.a. sterilisatie, castratie, maagdarmoperaties, blaasstenen verwijderen, verwijderen van tumoren,… Wij beschikken over de juiste kennis en de nodige apparatuur om deze operaties met zorg uit te voeren. Na de operatie kan uw huisdier in alle rust en comfort ontwaken in onze daarvoor ingerichte hospitalisatieruimte.

orthopedie dieren

Paarden

Binnen de paardengeneeskunde leg ik mij naast de eerstelijns problemen (zoals vaccineren, identificatie, hoest, koliek, …) ook toe op het begeleiden van sportpaarden, gaande van recreatief tot professioneel. Om optimale prestaties te bekomen binnen de paardensport is er een evenwicht nodig tussen verschillende takken binnen de verzorging van het paard. Bij sportpaarden is er naast de routine geneeskunde een verhoogde aandacht nodig voor het bewegingstelsel (spieren, gewrichten, ligamenten, …), de tandverzorging en de voeding. Bij deze drie laatste onderdelen wil ik een meerwaarde vormen.

Om een correcte diagnose te kunnen stellen voor specifieke aandoeningen, beschikken we over een mobiele digitale RX en een mobiel echografietoestel om de onderzoeken ter plaatse uit te voeren.

Binnen de praktijk hebben wij ons extra toegelegd op de gebitsverzorging bij paarden. Wij beschikken dan ook over een elektrische tandenvijl als ook het nodige materiaal om tandextractie van wolfstanden, snijdentanden en kiezen uit te voeren.

Dierenarts Nico Coppens Zonhoven

Maak een afspraak

Telefoon / GSM

+32 (0)11 75 76 20
+32   476 08 19 63

Adres

Schopdriesweg 25 bus 1
3520 Zonhoven

Openingsuren

Enkel Op Afspraak