BIOGRAFIE & VISIE

Op zeer jonge leeftijd werd al duidelijk dat ik een zeer grote liefde had voor dieren en in het bijzonder voor paarden. Op zevenjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pony, April. Deze pony werd later opgevolgd door verschillende paarden. Binnen de paardensport heb ik mij voornamelijk toegelegd op het opleiden en berijden van jonge dressuurpaarden om ze naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Vanaf mijn twaalfde stond met absolute zekerheid vast dat ik dierenarts zou worden en welgeteld twaalf jaar later in 2013 ben ik afgestudeerde aan de Universiteit van Gent.

Ik geloof sterk in een continu leerproces en een verdere uitbreiding van zowel theoretische als praktische kennis. Ik liep reeds gedurende verscheidene secundaire schoolvakanties mee met verschillende dierenartsen. Ook tijdens mijn opleiding besteedde ik mijn vrije momenten bij verschillende dierenartsen, om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Mijn stageplaatsen heb ik gekozen met het oog op nieuwe/andere technieken te leren kennen. Mijn kleine huisdieren stage heb ik gelopen bij dierenkliniek Sanimalia in Diepenbeek, wat ervoor heeft gezorgd dat ik nog steeds een goed contact met hun heb en op de nodige steun kan rekenen. Mijn stage paard heb ik gelopen in ‘The Liphook Equine Hospital’ in Engeland. Hier heb ik naast mijn voorliefde voor orthopedie bij paard ook een sterkere interesse gekregen voor tandheelkunde.

Van zodra ik afgestudeerd was als dierenarts ben ik mij steeds blijven bijscholen, zowel in binnen als buitenland. De nadruk hierbij ligt vooral op de paardengeneeskunde met een verhoogde interesse in orthopedie en tandheelkunde. Hieronder vindt u een sumiere opsomming van de bijscholingen die ik in 2013 en 2014 heb gevolgd.

Binnen de praktijk leg ik mij toe op kleine huisdieren en paarden. Voor de kleine huisdieren profileer ik mij als een ‘huisdokter’, wat inhoudt dat ik de patiënten wil helpen met eerstelijns diergeneeskunde aan een eerlijke prijs. Bij een meer gespecialiseerd probleem vind ik het heel belangrijk de mensen voldoende informatie te geven en indien nodig door te verwijzen naar een gespecialiseerde collega.

Binnen de paardengeneeskunde leg ik mij naast de eerstelijns problemen (zoals vaccineren, identificatie, hoest, koliek, …) ook toe op het begeleiden van sportpaarden, gaande van recreatief tot professioneel. Om optimale prestaties te bekomen binnen de paardensport is er een evenwicht nodig tussen verschillende takken binnen de verzorging van het paard. Bij sportpaarden is er naast de routine geneeskunde een verhoogde aandacht nodig voor het bewegingstelsel (spieren, gewrichten, ligamenten, …), de tandverzorging en de voeding. Bij deze drie laatste onderdelen wil ik een meerwaarde vormen.

Bijscholing 2013 - 2016

Datum

 

Titel

 

Plaats

2016    Interpretatie azotemie bij gezelschapsdieren   Hasselt
   Workshop tandheelkunde Paard deel II   Boxtel (Nederland)
   Alternatieve voeding gezelschapsdieren    Hasselt
   Ongenode vakantiegasten bij kat en hond   Hasselt
   Masterclass voeding van sportpaarden van jong tot oud    Universiteit Gent
   Therapeutisch gebruik van stamcellen bij paarden    Universiteit Gent
   Workshop tandheelkune Paard I    Boxtel (Nederland)
   Oude en nieuwe huidaandoeningen bij het paard    Universiteit Gent
2015    RX interpretatie Abdomen gezelschapsdieren   Hasselt
   RX interpretatie Thorax gezelschapsdieren   Hasselt
2014    Back, sacroiliac & Pelvic Problems of the Horse    Strömsholm (Sweden)
   Abdominale echografie bij kleine huisdieren    Maastricht (Nederland)
   Het geriatrische paard    Hasselt
   Master Class Echografie paard    Universiteit Gent
   Ligamentaire problemen van de distale ledematen bij warmbloedpaarden    Universiteit Gent
   Tandextracties bij het rechtstaande paard    Universiteit Gent
2013    Equine Dentistry    Suffolk (Engeland)
   Rug en hals problematie van het paard    Hasselt
   The Liphook Equine Hospital    Hampshire (Engeland)

 

Comments